Ce am făcut - Azi dăruiesc eu
15865
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15865,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-9.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 

Ce am făcut

PROIECTE ÎN CARE NE-AM IMPLICAT

Asociația Uniți sub Crucea lui Cristos împreună cu parteneri și oameni generoși au ajutat în cazurile de mai jos. Numele și imaginile nu sunt publicate, pentru a păstra demnitatea persoanelor ajutate, imaginile de mai jos sunt folosite cu acceptul persoanelor care au primit ajutor și nu reprezintă neapărat unul din cazurile listate mai jos.

Toate proiectele prezentate mai jos au fost realizate în luna decembrie. Cu ajutorul sponsorilor și al partenerilor, cazurile prezentate au primit ajutor, imagini din proiectele prezentate putând fi văzute mai jos.

Familia 1

Ajută o familie cu lemne de foc

2 părinți, tata bolnav de inimă, mamă casnică, locuiesc într-o casă sărăcăcioasă la marginea Tileagdului. Au 5 copii, 4 fețe și un băiat. Vârstele copiilor sunt: 22, 15, 8, 5, iar băiatul are 20 de ani. Trăiesc din alocații, ajutoare sociale, pensie de boală. Una dintre fete face școală la Oradea, un colegiu și o școală de asistentă medicală, în paralel.

Familia 2

5 copii săraci

Familie cu 5 copii din Oradea, doi baieți si 3 fete. Tata lucrează iar mama este în pensie de boală în urma unui accident de mașină. Au copii cu vârste cuprinse între 4-16 ani! Vârstele copiilor sunt: F – 16 ani, corespunde mărimea pt 14 ani, mărime încălțăminte – 36 F – 14 ani, corespunde mărimea pt 13 ani, mărime incalțăminte – 35 B – 13 ani, mărime încălțăminte – 37 F – 12 ani, corespunde mărimea pt 11 ani, numar încălțăminte – 32 B – 4 ani, corespunde mărimea pt 3 ani, număr încălțăminte – 27 Datorită faptului căci copiii sunt mai mici de statură trebuie avut grijă ca numerele de îmbrăcăminte și încălțăminte să fie mai mici un un număr cel puțin!

Nevoia lor este de lucruri elementare ca hrană, îmbrăcăminte, până la mobilier sau alte lucruri necesare în casă.

Familia 3

Mamă singură cu trei copii, locuiesc lângă Tileagd, într-un fost cîmin cultural, mama e singura întreținatoare, copii sunt la școală, unul dintre ei învață foarte bine la un liceu de informatică din Oradea, ceilalti au 15 – 16 ani și sunt la școală în Oradea.

Nevoia lor este legată de haine și încălțăminte pentru ca au măsuri destul de mari,  sunt supraponderali din cauza unei boli. De exemplu numerele la pantofi sunt 42-43 și chiar 46.

Familia 4

Femeie singură, locuiește într-un apartament modest și are în îngrijire două fete, una de 17 ani care este adoptată, iar cea de-a doua are 13 ani și este în plasament. Familia se întreține din alocația de plasament și alocațiile de stat a fetelor. Femeia suferă de obezitate morbidă iar anul acesta a suferit o operație de micșorare a stomacului. În ciuda acestui fapt, mai vizitează un bunic, o bunică pe care le ajută cu treburile gospodărești și așa mai rotunjește veniturile familiei. Suma lunară din care se întreține familia este de 1000 Ron. Ar fi de mare ajutor alimente, haine și încălțăminte, atât pentru mama cât și pentru fete!

Familia 5

Ajută-o pe Denisa

Femeie necăjită cu o fata, Denisa de 12 ani, cu un tată bețiv și agresiv care cheltuie banii pe băutură.

Lipsesc lucrurile necesare vieții. Fetița și mama se chinuie să își ducă traiul de pe o zi pe alta.

Concert de Crăciun

Dăruiesc. Hristos m-a iubit.

În 17 decembrie, de la ora 12.00 Asociația Uniți sub Crucea lui Hristos, oferă o picătură din sărbătoarea Crăciunului unui număr de 150 de oameni sărmani. La unul din restaurantele din Oradea va avea loc o masă festivă pentru 150 de oameni necăjiți. Vor fi invitați la restaurant, iar orchestra bisericii Tabor va susține un concert de colinde pentru a le oferi acestor năpăstuiți o picătură din sărbătoarea întrupării lui Mesia.

Poți contribui la masa de la restaurant, 25 lei/persoană sau poți dona pentru a li se oferi la plecare și un pachet de hrană.

Raport financiar pentru luna decembrie.

Asociația Uniți sub Crucea lui Cristos practică transparența totală, pornind de la principiul onestității și încrederii față de donatori.

Mai jos găsiți lista intrărilor și ieșirilor din luna decembrie, cu mențiunea că avem disponibile toate actele (chitanțe de donație, facturi, contracte de sponsorizare, extrase de cont) și le putem prezenta celor interesați.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat donând financiar sau din timpul lor, în mod special Orchestrei Bisericii Tabor, împreună cu dirijoarele, care au susținut un concert la Sibiu, cât și concertul de la masa de Crăciun din Oradea.

Ieșiri – cheltuieli

Sume donate pentru săraci – 6308,61 lei
Cheltuieli cadouri de Crăciun – 1522, 17 lei
Masă Cantina săracilor – 6396,16 lei
Cheltuieli Sibiu – 5560 lei
Cheltuieli Asociație – 7342,86 lei (obiecte fixe, mijloace de inventar, realizare website, plată campanii publicitare radio)

Intrări – donații

Donații persoane fizice – 18420 lei (36 de donații cu chitanță)
Contracte sponsorizare – 6800 lei (13 contracte de sponsorizare)
Creditare Asociație de către membri fondatori – 2200 lei